Είστε θύμα κάποιας πονηρής διαφήμισης ή "τζάμπα" ελέγχου Η/Υ ;

Σας ζητάνε 100€, 100$, ή 19€ για να επανέλθει ο υπολογιστής σας φυσική κατάσταση ;

Αν καταλάβατε ότι πρόκειται για απάτη εδώ θα βρείτε την λύση αλλά αν πάλι δεν το καταλάβατε ήρθε η ώρα να το εμπεδώσετε...

Αναρωτιέστε γιατί το antivirus δεν βρήκε τον υποτιθέμενο ιό ;


Όπως είπαμε ...είναι μια κακοστημένη απάτη που σκοπό έχει να σας εκβιάσει και να σας αποσπάσει χρήματα ξανά και ξανά - ποιος σας λέει ότι δεν θα σας ξαναζητήσει ή ότι δεν θα σας κάνει ζημιά...

Το περίεργο είναι ότι πολλοί θέλουν να πληρώσουν ώστε να μην έχουν μπλεξίματα !!! Αρα πόσοι είναι μπλεγμένοι με τις κατηγορίες που τους προσάπτουν - φανταστείτε !

Η διαφορά μας με τα άλλα blog - site που αναφέρουν το θέμα - είναι ότι δίνουμε την λύση παρακάτω....

Αναρωτιέστε όμως γιατί το καλοπληρωμένο antivirus σας δεν βρήκε τον υποτιθέμενο ιό;

Ας υποθέσουμε ότι το Antivirus Internet Security είναι το Νο. 1 και σαφώς πλήρως αναβαθμισμένο... και βρίσκει το 99% των μολυσματικών προγραμμάτων.... αυτό βρίσκεται στο 1% και θα λέγαμε ότι δεν πρόκειται για ιό αλλά για fake πρόγραμμα που μπαίνει στην εκκίνηση του λειτουργικού σας συστήματος μετά από δικό σας κλίκ σε πονηρό banner ή σε δωρεάν πρόγραμμα ή σε report απειλής για το σύστημα σας.... Με λίγα λόγια την πατήσατε από μια απλή διαφήμιση / βιαστήκατε / ενθουσιαστήκατε... όποτε σημαντικό ρόλο παίζει η χρήση του υπολογιστή και πόσο ξεκάθαρες κινήσεις κάνουμε...

Τα πολύ καλά Antivirus στην επανεκκίνηση σβήνουν το "μολυσματικό" μέρος του ιού - προγράμματος - malware (όπως θέλετε πείτε το...).

Η Λύση - Manual Τρόπος διαγραφής του fake-virus

  • Διαπιστώσατε ότι κατά την εκκίνηση τρέχει ο browser και δεν σας δίνεται η δυνατότητα να κάνετε τίποτα πέρα από το να σερφάρετε αρχικά στο Τμήμα Ασφάλειας Αττικής.
  • Οπότε πρέπει την ώρα που κάνει εκκίνηση ο Η/Υ μετά το post του bios να πατήσετε F8 και να μπείτε με ασφαλή λειτουργία και γραμμή εντολών.
  • Μόλις σας εμφανίσει το prompt πληκτρολογήστε: msconfig και πατήστε enter
  • Βρείτε τυχόν νέα προγράμματα στην Εκκίνηση στοιχείων συνήθως προς τα κάτω... (συνήθως η ονομασία είναι seti0.exe, 0seti.exe, cli8.exe αλλά μπορεί και οτιδήποτε άλλο) - ξετσεκάρετε οτιδήποτε δεν χρειάζεται για την σωστή εκκίνηση του λειτουργικού συστήματος. Πατήστε ΟΚ και κάντε επανεκκίνηση.
  • Όταν θα τελειώσει η εκκίνηση και μπείτε στο σύστημα πατήστε Ctrl-Alt-Delete. Αν σας δίνετε η δυνατότητα να μπείτε στην Διαχείριση Εργασιών τότε όλα πήγαν καλά.
  • Αν όχι κατεβάστε αυτό εδώ (taskmanager.reg) και κάντε εκτέλεση - ώστε να έχετε την δυνατότητα να μπείτε στην Διαχείριση Εργασιών.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα - ρωτήστε μας.

UPDATES: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ***