Δευτέρα, Αυγούστου 23, 2010

Ο πιο απλός τρόπος να κρύψετε την IP σας...

Πολλές φορές θέλετε να σερφάρετε ανώνυμα σε κάποια sites ή να αφήσετε όσο το δυνατόν λιγότερα ίχνη...

Ο πιο απλός τρόπος να κρύψετε την IP σας είναι να χρησιμοποιήσετε PROXY - προσοχή σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι μπορείτε να προβείτε σε παράνομες πράξεις δίχως να σας πάρουν "χαμπάρι" - απλώς μειώνετε το εισερχόμενο spam προς τον δικό σας Η/Υ.

Τι σημαίνει όμως PROXY;
Διακομιστής μεσολάβησης (αγγλ. proxy server) είναι ένας διακομιστής που έχει στόχο να βελτιώσει την ταχύτητα πλοήγησης στο διαδίκτυο και παράλληλα να μειώσει την κίνηση του δικτύου προς το διαδίκτυο. Τοποθετείται ενδιάμεσα των χρηστών και του διαδικτύου. Λαμβάνει τα αιτήματα ιστοσελίδων από έναν χρήστη, προσκομίζει τη σελίδα από το Διαδίκτυο, και έπειτα την δίνει στον υπολογιστή που την ζήτησε. Ο proxy server μπορεί να είναι και μέρος ενός firewall και μπορεί να αποτρέπει τους χάκερς από το να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο για να αποκτήσουν πρόσβαση σε υπολογιστές ενός ιδιωτικού δικτύου.


Ικανότητες ενός διακομιστή μεσολάβησης:

Γρήγορη Μνήμη (Cache)
Ανώνυμη Πλοήγηση Χρηστών (Anonymizer)
Έλεγχος διακινούμενου Περιεχομένου (Content Management)
Φιλτράρισμα Κίνησης Δικτύου (Filtering)Στην πράξη:

Ας δούμε πως μπορούμε να σερφάρουμε "όσο" το δυνατόν ανώνυμα:

Σε ότι αφορά τις ρυθμίσεις που πρέπει να κάνουμε στον "Internet Explorer" πάμε στα Εργαλεία->Επιλογές Internet->Συνδέσεις και επιλέγουμε Ρυθμίσεις LAN, τσεκάρουμε στον Διακομιστή Μεσολάβησης, να Χρησιμοποιήσουμε έναν διακομιστή μεσολάβησης.... και γράφουμε την διεύθυνηση IP του διακομιστή και την πόρτα Χρήσης.

Αυτό μπορούμε να το κάνουμε σε πληθώρα προγραμμάτων που δίνεται η επιλογή PROXY.

Τα υπέρ!

Η ανωνυμία, ίσως η ταχύτητα που θα έχει ο Proxy Server (ίσως) και φυσικά ίσως η απεμπόδιση να δούμε κάποια σελίδα που δεν μας άφηνε ο ISP μας.

Τα κατά!

Υπάρχουν φορές που οι proxy server (ειδικότερα οι free αυτούς που δεν πληρώνουμε) να είναι εκτός λειτουργίας, η χαμηλή ταχύτητα, ή να μας εμποδίζουμε να δούμε κάποιες σελίδες διότι ο προηγούμενος χρήστης που χρησιμοποιήσε το proxy ίσως να προκάλεσε το Ban (διωγμό) του IP/proxy.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απενεργοποίηση TURBO-BOOST της CPU σε Laptop

  Η απενεργοποίηση του Turbo Boost σε επεξεργαστές Intel , σε σταθερούς υπολογιστές είναι εύκολο να γίνει όταν υπάρχει στο BIOS ... υπάρχου...