Παρασκευή, Ιουνίου 17, 2011

Πρόβλημα με το Aero, δεν δουλεύει !

Συχνό πρόβλημα συνήθως ύστερα από λάθος εγκατάσταση template λόγω malware, trojan ή μη συμβατής έκδοσης είναι να χαθεί η δυνατότητα του Aero !
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι απενεργοποίησης του, εδώ θα δούμε τους πιο γνωστούς και φυσικά θα δούμε πως θα επανα-ενεργοποιηθεί !
Προχωράτε βήμα – βήμα με επανεκκίνηση ενδιάμεσα και διαπιστώστε αν διορθωθεί το πρόβλημα.
 
1)      Απενεργοποιημένη Service / Υπηρεσία, μπορείτε να ελέγξετε την Υπηρεσία του Aero αν εκτελείται κανονικά – έχει το όνομα: «Θέματα» ή «Θέματα των Windows»

Αν δεν υπάρχει υπηρεσία με το όνομα «Θέματα» τότε θα πρέπει να δημιουργήσετε – αλλά αυτό είναι ένα άλλο μακροσκελές θέμα που θα το αναλύσουμε άλλη φορά !

Πατήστε την Έναρξη (σημαιάκι) – και εκτελέστε την εντολή: “services.msc

Βρείτε την υπηρεσία «Θέματα» - δεξί κλικ Ιδιότητες και στον τύπο εκκίνησης βάλτε «Αυτόματα» - πατήστε “ΟΚ” και κάντε επανεκκίνηση του Η/Υ.

2)      Διόρθωση Aero Registry. Πατήστε την Έναρξη (σημαιάκι) – και εκτελέστε την εντολή: “regedit

Μπείτε στο Κλειδί:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\DWM

Και στην δεξιά μεριά δημιουργήστε τιμές DWORD (32 bit) με τα παρακάτω ονόματα και  τις αντίστοιχες τιμές:

UseMachineCheck          0
Blur                     0
Animations               0

Κλείστε το regedit.

Πατήστε την Έναρξη (σημαιάκι) – και εκτελέστε την εντολή: “CMD

Δώστε τις παρακάτω εντολές:

Net Stop uxsms

Net Start uxsms

Βγείτε από το CMD πληκτρολογώντας exit και “enter” (πλήκτρο).

3)      Δοκιμάστε τώρα να ενεργοποιήστε το Aero, πατώντας δεξί κλικ στην Επιφάνεια Εργασίας και «Εξατομίκευση», επιλέξτε το «Χρώμα» Παραθύρου και δείτε αν υπάρχει Ενεργοποίηση Aero (Διαφάνεια, αν τα θέματα Aero ενεργοποιούνται).

Μπορεί να χρειαστεί να κάνετε τα παραπάνω βήματα αντίστροφα ή και μπερδεμένα, αν δεν γίνει τίποτα τότε είναι θέμα κάρτας γραφικών ή θέλει δημιουργία της υπηρεσίας «Θέματα» ή ακόμα και αντικατάσταση των βασικών DLL (dwm.exe, uxsms.dll, uxtheme.dll, uxlib κ.α.) που χρησιμοποιεί το Aero.

2 σχόλια:

Απενεργοποίηση TURBO-BOOST της CPU σε Laptop

  Η απενεργοποίηση του Turbo Boost σε επεξεργαστές Intel , σε σταθερούς υπολογιστές είναι εύκολο να γίνει όταν υπάρχει στο BIOS ... υπάρχου...