Πέμπτη, Ιουνίου 16, 2011

Ποιός είναι ο καλύτερος (ασφαλέστερος) browser για τα Windows ;

Καλά καταλάβατε – θα σας πούμε - προτείνουμε τον browser που πρέπει να χρησιμοποιείτε και ας μας μισήσετε, ας μας βρίσετε !
Υπάρχουν 10άδες «καλοί» browser αλλά όλοι έχουν το ίδιο μειονέκτημα – είναι φτιαγμένοι από διαφορετικό κατασκευαστή software απ’ ότι το λειτουργικό των Windows !

Κάποιοι αξιόλογοι απ’ αυτούς με αρκετές δυνατότητες: Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera, Safari...
Ο πιο ασφαλής και σωστότερος στην χρήση με Windows είναι ο Internet Explorer της Microsoft φυσικά. Και καλύτερος είναι ο τελευταίος που βγήκε σε συνδυασμό με το τελευταίο λειτουργικό σύστημα.
Ο λόγος που κάποιοι browser φαίνονται να δουλεύουν γρήγορα είναι ο περιορισμένος έλεγχος για επικίνδυνα scripts ή για λάθη html. Οπότε κάποιοι δικαιολογημένα είναι πιο γρήγοροι – παίρνουν καλύτερη βαθμολογία αλλά δεν είναι το ίδιο ασφαλείς.
Λογικό δεν είναι; ο Internet Explorer παίζει στο δικό του «γήπεδο» !

UPD 2017: Το άρθρο έχει γραφτεί το 2011.. πολλά από τότε άλλαξαν... σε Windows 10 - ο EDGE κρίνετε καταλληλότερος για surf... ενώ για μεγαλύτερη ασφάλεια προτιμήστε πλέον σε όλα τα λειτουργικά τον Mozilla Firefox... ο Chrome συνεχίζει να έχει αρκετά μεγάλη ταχύτητα...

4 σχόλια:

  1. Αν και πρέπει να ομολογήσουμε ότι στατιστικά ο Mozilla FireFox έχει ένα προβάδισμα σε ότι αφορά χρήση απο χρήστες - π.χ. η χρήση της ιστοσελίδας αυτό το μήνα έγινε με τα εξής ποσοστά σε browsers:

    Firefox - 40%
    Internet Explorer - 37%
    Chrome - 16%
    Safari - 2%
    Opera - 2%

    ...τα υπόλοιπα από κινητά, java κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επισημάνουμε και υπενθυμίζουμε ότι το what2do.gr (magmafix.blogspot.com) είναι ένα site τεχνικών της MAGMA Multimedia Productions και βασίζεται στις προσωπικές εμπειρίες των τεχνικών της και σε αυτά που συναντούν καθημερινά – οπότε φυσικά και όλα τα παραπάνω αποτελούν προσωπικές απόψεις.

    Όποιος θέλει τις υιοθετεί όποιος θέλει όχι – είναι χαρά μας που κάποιοι που έχουν άποψη μας διαβάζουν.

    MagmaTech

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. adblock exei o explorer? diladi tha prepi na blepoume kai tis opies diafimiseis ton sites? autos eine o logos pou ton aporipto .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. AD BLOCK για Internet Explorer.... (extension)

    http://www.adblockpro.com/download.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Απενεργοποίηση TURBO-BOOST της CPU σε Laptop

  Η απενεργοποίηση του Turbo Boost σε επεξεργαστές Intel , σε σταθερούς υπολογιστές είναι εύκολο να γίνει όταν υπάρχει στο BIOS ... υπάρχου...