Πέμπτη, Απριλίου 17, 2014

Easter Eggs - Πασχαλινά Αυγά...

Τί είναι τα Easter Eggs (σε λογισμικό) και που τα συναντάμε ;

Είναι συνήθως ένα αστείο, ένα κρυφό μήνυμα ή έξτρα δυνατότητες που περνάνε οι προγραμματιστές μέσα στο λογισμικό τους και συνήθως εμφανίζεται μετά από κάποια χρονική περίοδο ή μετά από ένα συνδυασμό κλίκ ή πληκτρολόγησης.

Δεν αποτελεί αναγκαστικά μέρος του παιχνιδιού ή του προγράμματος αλλά στην τελική ικανοποιεί και τον τελικό χρήστη και κάνει χαρούμενους τους προγραμματιστές.

Γνωστά Easter Eggs σε γνωστά λογισμικά και σε σελίδες... η σειρά είναι τελείως τυχαία...

1) Στον Mozilla FireFox δοκιμάστε στην διεύθυνση να γράψετε: 

about:about

Θα σας εμφανίσει αρκετά διαγνωστικά αλλά και διάφορα περίεργα...

2) Αν θέλετε να παίξετε φιδάκι και δεν έχετε κάτι εγκατεστημένο στο pc σας - απλά επισκεφθείτε του youtube.com κάντε κλίκ σε οποιδήποτε video - πατήστε pause και μετα πατήστε ταυτόχρονα: αριστερό βελάκι + πάνω βελάκι...

3) Αν είστε fan του STAR WARS τότε δεν πρέπει να χάσετε ένα μοναδικό text-ascii-video που παρουσιάζετε μέσω telnet - απλά πατήστε windows key + R (Εκτέλεση) -> και γράψτε:

telnet towel.blinkenlights.nl

4) Στο uTorrent έχετε την δυνατότητα να παίξετε Tetris αν πάτε στην Βοήθεια στην επιλογή Περί... και κάνετε κλικ - επείτα πατήστε το πλήκτρο "T" (αγγλικά).

5) Στο Skype υπάρχουν κρυμμένα εικονίδια για chat...  Κάντε κλικ σε κάποια επαφή σας και γράψτε στο μήνυμα που θα στείλετε τα παρακάτω μαζί με την παρένθεση και enter (τουλάχιστον το drunk δεν πρέπει να υπάρχει στα στάνταρ):

(finger)
(bandit)
(mooning)
(swear)
(drunk)
(rock)
(poolparty)
(bug)
(ninja)
(smoking)
(fubar)
(tmi)


6) Στο google.com δοκιμάστε να ψάξετε για:

do a barrel roll

Αν ξέρετε και άλλα easter-eggs παρακαλώ σχολιάστε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απενεργοποίηση TURBO-BOOST της CPU σε Laptop

  Η απενεργοποίηση του Turbo Boost σε επεξεργαστές Intel , σε σταθερούς υπολογιστές είναι εύκολο να γίνει όταν υπάρχει στο BIOS ... υπάρχου...