Παρασκευή, Μαΐου 21, 2010

Ο Υπολογιστής δεν ΚΛΕΙΝΕΙ !

Πολλές φορές τυγχάνει να θέλετε να κλείσετε τον υπολογιστή σας και να μην μπορείτε για οποιοδήποτε λόγο (χαμηλή μνήμη, κολλημα ενός προγράμματος, ιός, διάφορα προβλήματα). Σ' αυτό το άρθρο δεν θα αναφερθούμε τι μπορεί να φταίει γιατί είναι πάρα πολλές οι αιτίες ενός τέτοιου προβλήματος, θα δούμε πώς μπορούμε να κλείσουμε τον υπολογιστή όσο το δυνατόν με λιγότερες "απώλειες".

Επιλέγουμε "Τερματισμό των Windows" - αν δεν κλείσει δοκιμάζουμε να κλείσουμε τυχόν ανοικτά προγράμματα και προγραμματάκια που βρίσκονται δίπλα στο ρολοϊ συστήματος (συνήθως με δεξί κλίκ και έξοδο κλείνουν).

Ξαναδοκιμάζουμε με "Τερματισμό των Windows" - αν δεν κλείσει πάμε στην "Έναρξη διαχείρισης εργασιών" με συνδυασμό πλήκτων "Ctrl-Alt-Delete" - βλέπουμε ποια προγράμματα χρησιμοποιούν περισσότερο την CPU - τα επιλέγουμε ένα-ένα και πατάμε στο "Τέλος διεργασίας" - ταυτόχρονα δοκιμάζουμε "Τερματισμό των Windows" (με αυτό τον τρόπο βλέπουμε πιο πρόγραμμα επηρεάζει-φταεί για τον μη σωστό Τερματισμό).

Αν δεν κλείσει πάλι ο Η/Υ - ξαναπάμε στην "Έναρξη διαχείρισης εργασιών" και επιλέγουμε την "Διαδικασία Αδράνειας" και "Τέλος διεργασίας", αν πάλι "δεν υπακούει" σε Τερματισμό - ελέγξτε τις "Επιδόσεις" απο την "Έναρξη διαχείρισης εργασιών" αν η CPU χρησιμοποιείται με κλειστά προγράμματα πάνω απο 5% τότε κάποιος ιός κρύβεται στο σύστημα σας...

Δοκιμάστε πατώντας του κουμπί "Power" πάνω στο κουτί μια φορά. Αν δεν τερματίσει και πάλι πατήστε το και μην το αφήνετε ώσπου να σβήσει... αν ξανανάψει ο υπολογιστής μετά απο κάποια δευτερόλεπτα μόνος του χρειάζετε αλλαγή το τροφοδοτικό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απενεργοποίηση TURBO-BOOST της CPU σε Laptop

  Η απενεργοποίηση του Turbo Boost σε επεξεργαστές Intel , σε σταθερούς υπολογιστές είναι εύκολο να γίνει όταν υπάρχει στο BIOS ... υπάρχου...