Παρασκευή, Μαΐου 21, 2010

Αναλώσιμα Εκτυπωτών: Αυθεντικά VS Ιμιτασιόν VS Αναγόμωση

Καθημερινά μας ρωτάνε "γιατί να πάρω αυθεντικό αναλώσιμο;" και να το πληρώσω διπλάσια τιμή απο το ιμιτασιόν και ως και 4πλάσια τιμή απο την αναγόμωση.

Την απάντηση την ξέρουμε όλοι μας... και απαντάμε με μια ερώτηση γιατί η ίδια η εταιρία που κατασκευάζει τα αυθεντικά μελάνια και τους εκτυπωτές δεν δίνει φθηνότερα τα αναλώσιμα της;

Μήπως χρησιμοποιούν διαφορετικής ποιότητας μελάνια/γραφίτες/χημικά - η απλά μας εκμεταλλεύονται ;

Στατιστικά 1 στους 3 που έχει χρησιμοποιήσει αναγόμωση ή ιμιτασιόν αναλώσιμο έχει καταστρέψει τον εκτυπωτή ή πολυμηχάνημα, η εχει χάσει σε ποιότητα.

Τεχνικά, οι παλαιότεροι εκτυπωτές κατασκευής πριν το 2001 δεν έχουν ελέγχους για ιμιτασιόν ή αναγομώσεις οπότε μπορούν να δουλέψουν με απομιμήσεις χωρίς όμως να εγγυάται κανένας την σωστή λειτουργία του εκτυπωτικού μηχανήματος και την ίδια ποιότητα.

Τα σημερινά μηχανήματα αρνούνται να δεχθούν απομιμήσεις πόσο μάλλον αναγομώσεις αφού έχουν μετρητές τσίπ πάνω στα ίδια τα αναλώσιμα τους ώστε μόλις φτάσουν στο όριο εκτυπώσεων να αποζητούν νέο αυθεντικό αναλώσιμο.

Οι εταιρίες κατασκευής εκτυπωτών βλέποντας ότι οι καταναλωτές ζητούν φθηνότερα αναλώσιμα έχουν ήδη ρίξει κατα πολυ τις τιμές ώστε να βρίσκονται σχεδόν στα ίδια επίπεδα με τις απομιμήσεις και έχουν αναπτύξεις νέους τρόπους συμπύκνωσης μελανιών και εξοικονόμησης toner ώστε να συμφέρει πολύ περισσότερο η αγορά των αυθεντικών και σε θέμα ποσότητας αλλά και σε θέμα ποιότητας.

Απο θέμα επικινδυνότητας πιο επικίνδυνη είναι η αναγόμωση ειδικότερα στα toner για laser εκτυπωτές που έχουν ενσωματωμένο το τύμπανο (drum) - μπορεί να προκληθεί μεγάλη ζημια στους εκτυπωτές... ενώ η απομίμηση συνήθως έχει θέματα ποιότητας και ποσότητας και πολυ σπανιότερα χαλάει τον εκτυπωτή.

Το λάθος όμως δεν είναι των επιχειρήσεων που προσπαθούν να πουλήσουν απομιμήσεις και αναγομώσεις αλλά των τελικών καταναλωτών που δεν επιλέγουν σωστά το "μηχάνημα" που χρειάζονται κατα την αγορά του.

Ο καταναλωτής θα πρέπει να υπολογίσει πόσες σελίδες χρειάζεται να τυπώνει καθημερινά/εβδομαδιαιά/μηνιαιώς/ετησίως - αν τον ενδιαφέρει το χρώμα - αν τον ενδιαφέρει η ποιότητα εκτύπωσης - η ταχύτητα - το κόστος αναλωσίμων και μετα να προβεί σε αγορά εκτυπωτή η πολυμηχανήματος monochrome laser, inkjet, color laser, dot matrix. Η αλήθεια είναι ότι όσο ακριβότερος εκτυπωτής τόσο φθηνότερο αναλώσιμο και περισσότερες εκτυπώσεις.

Στην MAGMA Multimedia Productions μπορούμε να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε τον εκτυπωτή ή πολυμηχάνημα βάσει τις ανάγκες που έχετε - κλείστε ένα ραντεβού σήμερα στο 2321098888.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απενεργοποίηση TURBO-BOOST της CPU σε Laptop

  Η απενεργοποίηση του Turbo Boost σε επεξεργαστές Intel , σε σταθερούς υπολογιστές είναι εύκολο να γίνει όταν υπάρχει στο BIOS ... υπάρχου...