Τρίτη, Μαΐου 26, 2020

Bottleneck

Το "bottleneck" το ακούμε συχνά τελευταία... βέβαια υπάρχει "αιώνες" και θα υπάρχει πάντα... το θέμα είναι πως μπορούμε να το περιορίσουμε - και να το κάνουμε αόρατο - πάντα με το μικρότερο δυνατό κόστος!

Τι σημαίνει bottleneck; Φανταστείτε ένα γεμάτο μπουκάλι αν το αναποδογυρίσουμε θα αδειάσει σταδιακά όσο αφήνει να περνάει το νερό από το λαιμό του - τώρα φανταστείτε έναν κουβά με την ίδια ακριβώς ποσότητα και να το αναποδογυρίσετε... ποιο θα αδειάσει πιο γρήγορα;;;

Με λίγα λόγια ένα μηχάνημα κάπου θα έχει έναν λαιμό που θα το περιορίζει στην απόδοση του... είτε στον επεξεργαστή - είτε στην μνήμη - είτε στον δίσκο ή κάπου αλλού...

Η λύση βρίσκεται στην σωστή επιλογή υλικών από τον κατασκευαστή του Η/Υ. Όταν "φτιάχνουμε" κομμάτι - κομμάτι τον Η/Υ μπορούμε να έχουμε τον πλήρη έλεγχο...
Δεν μπορούμε όμως να πάρουμε "έτοιμο" έναν επώνυμο Η/Υ και να επέμβουμε ικανοποιητικά σε όλους τους τομείς - ελπίζουμε ότι ο κατασκευαστής θα πρόσεξε όχι μόνο το κόστος αλλά και την ποιότητα των υλικών καθώς και τα χαρακτηριστικά τους.

Στην MAGMA Multimedia Productions όλοι οι υπολογιστές που προτείνουμε από το πιο φθηνό ως τον πιο ακριβό είναι αποτέλεσμα μελέτης και ελέγχου σύμφωνα πάντα με την πολύχρονη εμπειρία που έχουμε.

Ο λόγος της πολύχρονης συνεργασίας με την Intel και της άμεσης αλλά και έμμεσης υποστήριξης μεταξύ της MAGMA και αυτής είναι ο εκμηδενισμός του bottleneck με την σωστή επιλογή επεξεργαστή / μητρικής / μνήμης / δίσκου / κάρτας γραφικών ακόμα και των κατάλληλων καλωδίων με την ανάλογη σωστή ρύθμιση.

Στους φίλους μας που επιλέγουν να κατασκευάσουν εντελώς μόνοι τους τον Η/Υ των ονείρων τους - τους προτρέπουμε να διαβάσουν blogs δοκιμών - να δουν πως λειτουργούν κάποια σετ επεξεργαστή / μητρικής κάρτας γραφικών και να μην παρεκκλίνουν ούτε από την μάρκα ούτε από τα μοντέλα αν δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να καταλάβουν αν θα δημιουργηθεί bottleneck.

Η αλήθεια όμως βρίσκεται κάπου στην μέση - γιατί πάντα θα υπάρχει bottleneck ακόμα κι αν ξοδέψουμε δεκάδες χιλιάδες ευρώ για έναν Η/Υ - ακόμα και αν πάρουμε την αφρόκρεμα σε υλικά - ακόμα και αν σεττάρουμε τα καλύτερα bios και λειτουργικά συστήματα.

Άλλες φορές τα προβλήματα βρίσκονται στους νέους RYZEN - άλλες φορές στους Intel - άλλες φορές στην RTX της NVIDIA και άλλες φορές στα Mhz της RAM ή στο timing! Το θέμα είναι το BALANCE ή στα ελληνικά η ισορροπία ώστε το μάτι να ξεγελιέται.

Στην MAGMA επιλέγουμε τα σωστά υλικά - και συναρμολογούμε τον Η/Υ σας - περιορίζοντας το όποιο bottleneck μπορεί να υπάρχει !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απενεργοποίηση TURBO-BOOST της CPU σε Laptop

  Η απενεργοποίηση του Turbo Boost σε επεξεργαστές Intel , σε σταθερούς υπολογιστές είναι εύκολο να γίνει όταν υπάρχει στο BIOS ... υπάρχου...