Υπάρχουν αρκετές φορές που το PC φαίνεται ότι ανοίγει αλλα υπάρχει κάποιο πρόβλημα τροφοδοσίας και δεν συνεχίζει στο φόρτωμα των Windows.

Τα βήματα που πρέπει να κάνουμε είναι τα εξής:Θα πρέπει να υπάρχει μια σταθερή Θερμοκράσια στο δωμάτιο άνω των 15 βαθμών κελσίου ώστε να δουλεύει κανονικά το CPU fan. Γενικά να τσεκάρουμε το CPU Fan.

Το τροφοδοτικό πρέπει να ελεγχθει σε όλες τις τάσεις που δίνει με ειδικό volt-meter για τροφοδοτικά ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν φταίει αυτό !

Θα πρέπει να κάνουμε CMOS clear.

Αν υπάρχει Fan στο chipset πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι δουλεύει.

Θα πρέπει να τσεκάρουμε την μπαταρία του CMOS - συνήθως στα 4~5 χρόνια θέλει άλλαγμα. Προσωρινά βγάλτε την και δουλέψτε χωρίς αυτή.

Θα πρέπει να μην υπάρχει σκόνη.

Θα πρέπει να τσεκάρουμε την RAM. Βγάζοντας και Βάζοντας ένα-ένα dimm σε διαφορετικά slot με διαφορετικούς συνδυασμούς την φορά.

Θα πρέπει να τσεκάρουμε την VGA.

Αν σφυρίζει το beeper ή από τα ηχεία (π.χ. 1, 2 , 3 , συνεχόμενα beeps) πρέπει να τσεκάρουμε με βάσει το μοντέλο του bios ή της Μ/Β τι σημαίνει το κάθε λάθος.


Ενδιάμεσα σε όλα τα βήματα πρέπει να ακολουθεί βγάλσιμο τροφοδοσίας πρίν απο κάθε κίνηση και ρύθμιση bios σε περίπτωση κανονικής εκκίνησης.

Σωστή εργασία επιτυγχάνετε σε ολοκληρωμένο εργαστήριο με τα απαραίτητα εργαλεία. Στο εργαστήριο της MAGMA υπάρχουν όλα τα απαραίτητα για μια σίγουρη απάντηση !

Διαβάστε και τα παρακάτω άρθρα: