Δευτέρα, Νοεμβρίου 21, 2011

Το PC ανοίγει (ή έτσι φαίνεται) και μετα από λίγο κλείνει !

Υπάρχουν αρκετές φορές που το PC φαίνεται ότι ανοίγει αλλα υπάρχει κάποιο πρόβλημα τροφοδοσίας και δεν συνεχίζει στο φόρτωμα των Windows.

Τα βήματα που πρέπει να κάνουμε είναι τα εξής:



Θα πρέπει να υπάρχει μια σταθερή Θερμοκράσια στο δωμάτιο άνω των 15 βαθμών κελσίου ώστε να δουλεύει κανονικά το CPU fan. Γενικά να τσεκάρουμε το CPU Fan.

Το τροφοδοτικό πρέπει να ελεγχθει σε όλες τις τάσεις που δίνει με ειδικό volt-meter για τροφοδοτικά ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν φταίει αυτό !

Θα πρέπει να κάνουμε CMOS clear.

Αν υπάρχει Fan στο chipset πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι δουλεύει.

Θα πρέπει να τσεκάρουμε την μπαταρία του CMOS - συνήθως στα 4~5 χρόνια θέλει άλλαγμα. Προσωρινά βγάλτε την και δουλέψτε χωρίς αυτή.

Θα πρέπει να μην υπάρχει σκόνη.

Θα πρέπει να τσεκάρουμε την RAM. Βγάζοντας και Βάζοντας ένα-ένα dimm σε διαφορετικά slot με διαφορετικούς συνδυασμούς την φορά.

Θα πρέπει να τσεκάρουμε την VGA.

Αν σφυρίζει το beeper ή από τα ηχεία (π.χ. 1, 2 , 3 , συνεχόμενα beeps) πρέπει να τσεκάρουμε με βάσει το μοντέλο του bios ή της Μ/Β τι σημαίνει το κάθε λάθος.


Ενδιάμεσα σε όλα τα βήματα πρέπει να ακολουθεί βγάλσιμο τροφοδοσίας πρίν απο κάθε κίνηση και ρύθμιση bios σε περίπτωση κανονικής εκκίνησης.

Σωστή εργασία επιτυγχάνετε σε ολοκληρωμένο εργαστήριο με τα απαραίτητα εργαλεία. Στο εργαστήριο της MAGMA υπάρχουν όλα τα απαραίτητα για μια σίγουρη απάντηση !

Διαβάστε και τα παρακάτω άρθρα:

2 σχόλια:

  1. Έχω ήδει τσεκάρει την ram, η vga είναι ενσωματωμένη, η μπαταρία πρέπει να είναι εντάξει γιατί η ημερομηνία του υπολογιστή ήταν σωστή, παρ' όλα αυτά την έχω ήδη βγάλει και την ξανάβαλα χωρίς αποτέλεσμα, Voltmeter δεν έχω, αλλά νομίζω ότι δεν έχει πρόβλημα το τροφοδοτικό. Εκτός και αν η έξοδος από το τετράπινο είναι λάθος, γιατί όταν το βγάζω δεν σταματά η τροφοδοσία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα τα τέστ καλό είναι να γίνονται χωρίς να έχουμε συνδεμένο τίποτα επάνω στο pc-case παρα μόνο την οθόνη ! ούτε keyb, mouse τίποτα !!!! Υπάρχει μεγάλη περίπτωση να υπάρχει πρόβλημα σε κάποια εξωτερική συσκευή!

    Επίσης βγάλτε όλες τις PCI, ISA, PCI-EX κάρτες πρωτού κάνε τα τέστ εκτός της VGA.. !

    Σύνδεση speaker πάνω στη motherboard αν δεν υπάρχει για να ακούμε τα beeps ! Αν δεν παίρνει speaker τότε πιθανόν τα beeps να ακούγονται από τα speakers που συνδέονται στην κάρτα ήχου...

    Φυσικός Έλεγχος Motherboard:

    Με ένα φακό κατα προτίμηση λευκού-φωτισμού τσεκάρουμε για τυχον φουσκωμένα πυκνωτάκια ή για πυκνωτές σκασμένους... αν υπάρχουν καλύτερα να αντικαταστήσουμε την motherboard - η αλλαγή πυκνωντών απο εξειδικευμένο service μπορεί να κοστίσει περισσότερο και ίσως να μη γίνει σωστή δουλειά !


    Check Battery CMOS Errors:

    Βγάζουμε την μπαταρία και το καλώδιο τροφοδοσίας - πατάμε το power-on να ξεφορτίσουν τα NV-Rams του PC... βάζουμε καλώδιο τροφοδοσίας και πατάμε power-on να φορτώσει... power-off και ξανα power-on με ελπίδα να φορτώσει... Αν όχι ψάχνουμε το manual για jumper Clear-cmos όπου κάνουμε την διαδικασία που αναφέρει στο manual της Motherboard.

    Έλεγχος RAM:

    Βγάζουμε τελείως τα Dimms από τα slots και κάνουμε power-on - αν ακουστούν τα ανάλογα beep που αναφέρει ο κατασκευαστής της motherboard n/a ram - power-off - και βάζουμε ένα dimm αν ακουστεί πάλι beep βάζουμε το άλλο - αν ακουστεί πάλι beep τότε θέλουμε RAM !


    Έλεγχος VGA:

    Καλό είναι να έχουμε μια έξτρα VGA για να τσεκάρουμε τι γίνεται; αν έχουμε ενσωματωμένη - ίσως με το clear-cmos να επανέλθει αν όχι και αν τυχόν έχει πρόβλημα - τότε θέλουμε αγορά VGA.


    Έλεγχος Τροφοδοτικού:

    Όταν κάποια ανεμιστηράκια δουλεύουν δεν σημαίνει ότι τροφοδοτικό είναι εντάξει... το τροφοδοτικό παρέχει διάφορα volt στον Η/Υ - ο μόνος σωστός τρόπος είναι ένα pc power-tester !
    Το τροφοδοτικό είναι το 1ο που τσεκάρουμε !


    Έλεγχος CPU-Cooler:

    Σε περίπτωση που υπάρχει θέμα θερμοκρασίας μπορεί να χρειαστεί να βγάλετε το cooler να το καθαρίσετε και από σκόνη και από πάστα σιλικόνης και να το ξαναβάλετε με πολυ προσοχή με νέα πάστα !


    Σε περίπτωση που βεβαιωθείτε ότι όλα τα παραπάνω είναι εντάξει τότε μπορεί να υπάρχει πρόβλημα και στο CPU... δυστυχώς!

    Το 95% βλαβών στα CPU κατέχει η AMD.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Απενεργοποίηση TURBO-BOOST της CPU σε Laptop

  Η απενεργοποίηση του Turbo Boost σε επεξεργαστές Intel , σε σταθερούς υπολογιστές είναι εύκολο να γίνει όταν υπάρχει στο BIOS ... υπάρχου...